Tendinte in .Ro


Excesul de vitamina E poate provoca ruperea oaselor

Excesul de vitamina E poate provoca ruperea oaselor

Vitamina E, cunoscută şi ca tocoferol, are un puternic efect antioxidant, de aceea ea este indicată pentru cei care doresc să slăbească şi să menţină un nivel scăzut al colesterolului deoarece are un rol esenţial în metabolizarea grăsimilor, dar şi în eliminarea apei din organism. De asemenea, vitamina E este indicată pentru persoanele care suferă de sterilitate, atât la femei, cât şi la bărbaţi, deoarece ajută organismul la optimizarea funcţiilor endoctrine şi de reproducere.
 
Vitamina E este esenţială pentru organism şi este bine ca ea să fie asimilată prin alimente şi nu prin suplimente. Migdalele, alunele, broccoli, varza, spanacul, sfecla, avocado, kiwi, dovleacul, roşiile, dar şi uleiurile vegetale presate la rece şi nerafinate (de floarea soarelui, de măsline, de palmier) conţin cantităţi însemnate de vitamina E. Recent, cercetările au demonstrat faptul că suplimentele alimentare de vitamina E, fie ele sub forma de capsule sau fiole, pot conduce la pierderea densităţii osoase, ceea ce înseamnă că ele devin mai fragile, deci se pot rupe mai uşor. Cu toate acestea, vitamina E este necesară pentru buna funcţionare a ficatului, a inimii şi pentru sănătatea pielii (previne îmbătrânirea acesteia şi ajută în tratamentele antiacneice).

Femeile însărcinate şi bătrânii au cea mai mare nevoie de vitamina E iar sugarilor li se administrează adesea vitamina E pentru că laptele matern are un conţinut scăzut de vitamina E.

Deşi nu este solubilă în apă, vitamina E e solubilă în grăsimi şi alcool, de aceea un regim alimentar echilibrat care să ajute la asimilarea acestei vitamine conţine grăsimi vegetale, cu care vitamina se amestecă în stomac pentru a fi apoi metabolizată şi asimilată la nivelul celulelor.

Vitamina E este necesară sistemului nervos, ea împiedicând afecţiuni ca oboseala, dificultăţi de concentrare şi nervozitate. Prin efectul antioxidant, ea este o substanţă anti-cancerigenă şi ajută în acelaşi timp la protejarea inimii, pielii şi ochilor, dar luptă şi împotriva diabetului. Durerile menstruale pot fi atenuate consumând alimente bogate în vitamina E.

Vitamina E rezistă până la temperaturi de 250 de grade Celsius, însă scade cantitativ în alimentele refrigerate.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti