Tendinte in .Ro


Ibrahimovici este singurul fotbalist campion cu 3 echipe diferite in 3 ani consecutivi

Ibrahimovici este singurul fotbalist campion cu 3 echipe diferite in 3 ani consecutivi

Performanta lui Ibrahimovici este unica si poate fi considerata drept o exceptie in lumea fotbalului, fiind foarte putine cazurile fotbalistilor care dupa ani in care echipele lor au castigat campionate nationale (vorbim bineinteles de competitiile vest-europene, puternice), jucatorii lor de valoare sa plece de la cluburile respective. Motivul fiind bineinteles simplu, echipa castigatoare isi va pastra jucatorii cu care a realizat performanta pentru a-si asigura continuitate in sezoanele urmatoare, mai ales ca pentru reprezentantele fotbalului vest-european castigarea titlului de campioana nationala echivaleaza cu participarea automata in Liga Campionilor, cea mai ravnita competitie de pe continentul european.

Zlatan Ibrahimovici este insa un jucator aparte, geniul sau fotbalistic contrastand uneori cu pretentiile celor care i-au fost antrenori si colegi, ducand la rupturi in colaborare. In 2004 de exemplu a fost vandut de catre Ajax lui Juventus Torino dupa ce a fost acuzat ca si-a accidentat in mod intentionat un coleg de club, Rafael van der Vaart, intr-un meci Suedia-Olanda in care cei doi s-au intalnit pe teren din postura de adversari. Apoi, in 2010 Ibrahimovici a ales sa paraseasca Barcelona motivand ca antrenorul Pep Guardiola nu-i mai vorbise timp de cinci luni de zile.

Este unul dintre cei mai laureati jucatori de fotbal din Europa, castigand campionatele Olandei cu Ajax in 2002 si 2004, Italiei cu Juventus in 2005 si 2006, cu Internazionale Milano in 2007, 2008 si 2009, si cu AC Milan in 2011, precum si campionatul Spaniei cu Barcelona in 2010. Practic intre 2004 si 2011 a castigat fiecare campionat cu echipa la care a evoluat. Nu a castigat insa niciodata pana acum Liga Campionilor.

Usor de vazut in enumerarea de mai sus cei trei ani care constituie performanta unica a lui Zlatan Ibrahimovici, campion cu trei echipe diferite in trei ani consecutivi:

 • cu Internazionale Milano in 2009 castigand Serie A
 • cu Barcelona in 2010 castigand La Liga
 • cu AC Milan in 2011 castigand inca o data Serie A
   
  Actualmente Ibrahimovici evolueaza la formatia franceza Paris Saint Germain cu care se pregateste, bineinteles, sa castige un nou campionat national.
   
  Vezi si…

 • Faze tari din fotbal
 • Faze comice din fotbal
 • Perle fotbalisti
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti